Mikä turvasi matkani Aasiassa reissatessa?

Miksi luottokortti turvasi matkani, kokemuksia Aasiassa reissaamisesta

Aina sanotaan että luottokortti on hyvä olla matkoilla mukana ja että se tuo turvaa ja on jopa välttämättömyys. Aluksi en itse edes halunnut luottokorttia, sillä liitin sen rahan lainaamiseen ja velkaantumiseen. Matkustettuani puoli vuotta Aasiassa mieleni kuitenkin muuttui, eikä mieleeni tulisi enää lähteä pidemmälle matkalle ilman luottokortteja.

Esimerkiksi Aasiassa matkustellessa eteen tulee paljon asioita jotka ovat vieraita sekä kulttuurisesti että kielellisesti. Oma pankkikorttini toimi pääasiassa joka kolmannessa paikassa missä yritin sillä maksaa, joten hyvin pian konkretisoitui se miten tärkeää on olla useampi maksukortti käytössä.

Automaatilla käyminen oli myös mieleen painuva kokemus. Ystäväni kanssa olimme ottaneet käytännöksi pitää aina käteistä mukana, jotta jos kortti lakkaisikin toimimasta niin olisi edes käteistä millä maksaa pienemmät menot. Kun automaatti sitten imaisikin kortin siitä syystä, että väärää nappia oli tullut painettua ennen oikean kielivalinnan löytymistä, oli taas hyvä muistutus siitä, miksei kannata jättää raha-asioitaan yhden maksukortin varaan. Avun saaminen pankkikortin takaisin saamiseksi osoittautui myös hieman hankalaksi, sillä paikalliset eivät osanneet paljoa englantia.

Liikkuakseni Aasiassa vertailin paljon halpalentoyhtiöiden lentoja päästäkseni varmasti mahdollisimman moneen mielenkiintoiseen paikkaan kuitenkin budjetin sallimissa rajoissa. Lentolippuja ostettaessa käytäntönä on luottokortilla maksaminen, joten ilman sitä ei matkustelu ylipäänsä olisi onnistunut.

Jotkin luottokorttiyhtiöt tarjoavat suoraan matkavakuutusta luottokortin yhteyteen ja jotkin yhtiöt vaativat sen erikseen ostamista ja liittämistä korttiin. Sanoisin että jos matkustelee vähänkin enemmän olisi syytä olla luottokortissa matkavakuutus oman henkilökohtaisen matkavakuutuksensa lisäksi. Esimerkiksi täältä katsoin https://www.talouteni.fi/luottokortti luottokorttien vuosihintoja sekä seurasin mitkä yhtiöt tarjoavat matkavakuutuksia luottokortin yhteyteen.

Lääkärissä käynti ei myöskään ole kaikkialla maailmassa yhtä yksinkertaista kuin Suomessa. Vakavan sairastumisen osuessa kohdalle olin hyvin tietoinen siitä, että joissain paikoissa oli oltava valmis osoittamaan varallisuutensa lääkärihoitoon hakeuduttaessa, jotta hoitoon ylipäänsä otettaisiin. Tämä käytännössä tarkoitti tuttavani kohdalla 2000€ arvosta käteistä hänen vakavan sairastumisensa yhteydessä.

Joissain Aasian maissa korttien sijaan käteisen rahan merkitys korostuu. Haasteeksi muodostuu toisinaan pulma siitä, kannattaako olla paljon rahaa käteisenä jolloin säästää rahan nostokuluissa ja riskeerata menettävänsä paljon käteistä ryöstetyksi tullessa vai pitää vähän rahaa lompakossa ja nostaa useammin rahaa. Jos käy huono tuuri ja joku onnistuu ryöstämään lompakon on niin paljon helpompi toimia korttien kohdalla kun käteisille voi sanoa hyvästit jo kättelyssä. Toisinaan minulle suositeltiin kahden lompakon käyttöä riskin välttämiseksi ja joissain paikoissa tuo varatoimenpide oli hyvinkin hyödyllinen.

Jatkossa aion tarkasti valita ja verrata luottokortit joita omistan, jotta ne olisivat hyödylliset niin matkustettaessa kuin arkipäivässäkin. Bonuspisteiden kerääminen tuntuu silloin paljon mielekkäämmältä, kun niiden avulla voi saada seuraaville matkoille etuja ja tarjouksia. Matkustelu avartaa ja samalla tutustuttaa matkalaisen moniin tilanteisiin, joissa on onnellinen kun on osannut varautua tilanteeseen.

2 vastausta artikkeliin ”Mikä turvasi matkani Aasiassa reissatessa?

  1. Minulla on luottokortti ihan vain matkustamista varten. Lennot ostan aina luottokortilla, koska luottokortissa on myös vakuutus, jos vaikka lentoyhtiö menisi konkurssiin tai tulisin huijatuksi.
    Me palasimme juuri Malediiveilta ja pohdimme kovasti etukäteen minkälaista summaa viitsii mukanaan kantaa. Luin, että ainoastaan toisella vierailemistamme saarista oli pankkiautomaatti, joten sen varaan ei voinut laskea koko lomaa. Luottokorttien toimivuuskin oli vähän epävarmaa. Hiukan hirvitti kantaa koko matkabudjettia mukana, mutta Malediivit on onneksi tosi turvallinen maa, eikä varkaudet ole todennäköisiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *